“Ge moet ni zo kijken!”

Laatste les van de week was gedaan en we gingen met wat  vrienden van de klas een pint pakken. Nadat we een paar pinten op hadden aan de groenplaats, ging ik al door mijn vriendin oppikken aan het begin van de Meir. Zij was wat later klaar dan mij. Ze wou nog snel wat winkels bezoeken.

Wat haat ik dat. Ik haat winkelen met mijn vriendin, het komt altijd op hetzelfde neer en dat is dit : we bezoeken een winkel en ze ziet iets hangen, ze twijfelt en koopt het niet. Twee uur later en 10 winkels later zegt ze: “ kom we gaan nog even naar de eerste winkel naar dat ene kleedje kijken”. Dan ontplof ik. Ik heb mij dan ook gewoon op een bank gezet op de Meir en gewacht op haar.

Ik bekeek de mensen die er voorbij liepen. Vreemd volk passeert er op de Meir. En plots kwamen er enkele allochtone jongeren naar mij, ze beweerden dat ik graaf keek naar hun. Ik had geen idee waar ze het over hadden. Ik bekeek iedereen hetzelfde.

Tegenwoordig hoor je vaker dat je voor het niets grof aangesproken wordt door onbekende mensen. Mag een mens al niet meer gapen terwijl zijn vriendin kleren koopt die ze totaal niet nodig heeft? Spijtg!