Een Europese klepper

 

 

Er leeft een europese topper onder ons mensen. De Meir is de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De Meir is voor een groot deel autovrij. De huurprijzen op de meir zijn torenhoog, vandaar dat je tegenwoordig alleen nog maar winkels vindt van grote ketens. Zo vind je hier onder andere grote winkels van de modemerken Esprit en H&M. Door de aanwezigheid van zoveel grote namen is de eigen identiteit van de Meir in de loop van de jaren langzaam aan verloren gegaan. De traditionele Antwerpse winkeltjes zal je niet meer terugvinden op de Meir.

De Meir heeft met de ingangen naar de twee shopping malls Grand Bazar en de Stadsfeestzaal twee uitstekende publiekstrekkers gevonden. De straat populairder dan ooit omdat het ook het grote publiek lijkt te bekoren. Recente cijfers bevestigen het: de Antwerpse Meir is een van de topwinkelassen in Europa. De populairste winkelstraat van ons land nestelt zich tussen Italiaanse en Duitse toppers;

 

De Antwerpse Meir  staat op de vierde plaats met 93.400 bezoekers wat betreft passanten op een doorsnee zaterdag. Het onderzoeksbureau Locatus telt jaarlijks passanten in verschillende winkelzones. Op 1 staat winkelstraat Ziel in Frankfurt waar er op Op een doorsnee zaterdag zijn er 135.600 passanten geteld. De Duitse stad steekt daarmee de Corso Vittorio Emanuele II in Milaan net voorbij, dat 100.900 bezoekers telt. Daarna volgen de Schildergasse in Keulen met 99.100, de Meir en de Kaufingerstrasse in München met 90.200 passanten.

Ook zoveel zin om te gaan shoppen  nu?

 

 

  • Siebe

One thought on “Een Europese klepper”

Comments are closed.